Pienpanimo-oluita Heila Lähiruokatorilta

Matkaan muutaman kerran vuodessa autollani Joensuun ja Etelä-Suomen väliä ja Heinolassa sijaitseva Heila Lähiruokatori kuuluu vakio-ostospaikkoihini. Heinolan ABC:n vieressä sijaitseva viihtyisä ruokatori on tarjonnut minun kaltaiselle Sahdin ystävälle aina sitä huumaavaa nektaria eli Pihamaan Sahtia. Tänään pitkästä aikaa pääsin piipahtamaan Heilan luona ja ihmettelin, kun oven suussa aikaisemmin majaa pitänyt pieni oluttiski oli hävinnyt. Pelkäsin jo pahinta, mutta pelkoni kääntyi suureksi iloksi, kun pikkuisen tiskin oli korvannut kokonainen huone täynnä suomalaisia pienpanimo- oluita ja siidereitä. Olin taivaassa!

Sieltä löytyi useita panimoita, joilta en ollut edes vielä oluita maistanut ja valikoima oli hyvällä tavalla erittäinkin kiinnostava. Useita oluita löytyi myös kylmäkaapeista. Tällaisena suomalaisten pienpanimoiden ystävänä silmäni oikein lepäsivät katsellessani notkuvia hyllyjä. Ihailuni aikana siellä kävi useita ihmisiä valkkaamassa itselleen ne muutamat oluet viikonlopun rentouttavia oluthetkiä varten ja näin tein myös itsekin. Pitkän mietiskelyn jälkeen poimin mukaani kuusi erilaista suomalaista pienpanimo-olutta ja tietenkin mukaani lähti myös sitä Sahtia jota sinne lähdin määrätietoisesti hakemaan. Vaimo löysi itselleen korvikset, jotka herrasmiehenä maksoin, vaikka nostivat melkoisesti olutostosteni hintaa.

Lyhyenä yhteenvetona sanon, että Heila on tehnyt mahtavan päivityksen olutvalikoimaansa ja nyt ovat suomalaiset pienpanimotuotteet saaneet hienon ja ansaitsemansa paikan olla näkyvillä.

Käykää ihmeessä tutustumassa valikoimaan ja poimimassa herkut talteen. Näin itse ainakin olen tehnyt ja tulen tekemään joka kerta, kun lähettyvillä ajelen.

Loppuun vielä omat poimintani:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *