Kotioluet: The Brewery of the Crypt Dweller – Pounded into Hop Dust

The Brewery of the Crypt Dweller – Pounded into Hop Dust

Pitkästä aikaa kotioluiden kimppuun ja ensi kertaa maistoon ”virallisesti” vuonna 2015 perustetun The Brewery of the Crypt Dweller –nimisen kotipanimon Tupla IPA. Tämän kotipanimon etiketit ovat erittäin hienoja ja olenkin niitä Facebookin puolella käynyt ihailemassa. Nyt pääsen tutustumaan, että mitä niiden takaa löytyy tai siis etikettien takaa, vaan niistä pulloista. Isketään itse maestron Ville Vuorisen kirjoittama kuvaus panimosta ja sitten maistetaan Pounded into Hop Dust.

”The Brewery of the Crypt Dweller on ’virallisesti’ perustettu vuonna 2015 loppupuolella, jolloin avasin kotipanimolle facebookiin sivut. Nimi on tietynlainen korni tribuutti B-luokan kauhuelokuville ja metallin eri alagenreille. Näitä teemoja koitan monipuolisesti viljellä etiketteihin. Miami Weiss on pieni poikkeus, sillä siinä kumarretaan yleisesti 80-luvun meiningille sekä ehkä pieni kumarrus myös synthwaven suuntaan.

Paneskelua on tullut harrastettua muistaakseni vuodesta 2012. Pari kolme ekaa satsia tein uutteista, mutta sen jälkeen siirryin täysmäskäykseen. Viimeiset kaksi vuotta on ollut aika tohina päällä, mutta sitä ennen tein hieman rennommalla otteella. Välineinä mulla on nykyään 38,5 litrainen hanallinen termoastia mäskäykseen ja 30 litran alumiinikattila keittoon plus kaikkea pientä sälää siihen päälle. Varsin manuaalista meininkiä siis vielä toistaiseksi. Olen rakentamassa automaattista Grainfather/Braumeister-kopiota, mutta muut harrastukset ovat vaatineet sen verran aikaa, että rakentaminen on vasta alkupuolella vaikka välineitä on haalittu jo parin vuoden ajan kasaan. Mutta manuaalivehkeet toimivat mukavasti ja prosessi on melko helppo kun toistoja on tullut niin eipä ole kiirettä rakennella. ”

Sitten oluen kimppuun…!


Infoa oluesta:

”Pounded into Hop Dust – Douple IPA Pounded into Dust on yhden suosikkiyhtyeeni Cannibal Corpsen nimi. Siihen kun lisäsi yhden sanan väliin niin sain erittäin kuvaavan nimen tälle tuplaipalle. Laskennallisesti yli sata IBUa vetää täysillä turpaan, mutta kokonaisuus on silti tasapainoinen. Lisäsin satsiin hunajaa, jotta saisin alkoholiprosentin ylös ilman, että mallas alkaa viemään liikaa tilaa humalalta. Etiketin kuva on pöllitty artistilta, joka tekee Cannibal Corpselle levyn kansitaiteet .”

 

Kotipanimo: The Brewery of the Crypt Dweller

Maa: Suomi

Tyyli: Double IPA

Voltit: 9,0 %

Katkerot: 108 EBU

Humalat: Magnum, Columbus, Centennial ja Simcoe

Maltaat: Pale Ale, Vienna ja Vehnä

Muuta: Hunaja

Fiilikset:

Nätin paksun vaahdon tarjoileva olut.

Tuoksussa trooppinen hedelmäisyys vahvasti esillä. Tuoksu uhkuu voimaa, mutta ei sieltä mikään alkoholi puske esiin. Taustalla havumetsää. Tuoksu jo ilmoittaa, että olet juuri kaatamassa suuhusi juomaa, mikä tulee miellyttämään sinua.

Tuhti makumaailma tarjoaa vahvaa humalointia tukevalla rungolla. Trooppisen hedelmäinen ja sitruksinen humalointi iskeytyy voimalla, mutta mallasrunko jaksaa kantaa harteillaan tämän painon. Makeahkoa maltaisuutta ja havumetsää. Tämän oluen parhautta on nätti balanssi, vaikka voimaa tuntuisi olevan kuin pienessä kylässä. Vahva humalointi ei hyökkäile yltiöpäisesti, vaan pysyy hyvin talutushihnassa. Osittain pientä karkeutta humaloinnin puolella ja tuntuu kulauksen keskivälissä. Ensin tulee mukavan pehmeä tropiikki, sitten pieni karkeus ja sitten sitrusta ja havuja. Laadukas olut!

Mistä: Saatu kotipanimolta

Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 38/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *