Kotioluet: Kotikievarin Copper Geezer

Kotikievarin Copper Geezer

Sain huhtikuussa pullollisen kotiolutta Kotikievarilta. Tämä kyseinen olut on valmistettu seuraavalla ajatuksella ”Belgeillä/Fransmanneilla on saisoninsa, niin koetin tehdä ns. suomalaisen maalaisoluen.” 
 
Kysyin Kotikievarilta, että mistä tässä oluessa on kyse?
Vastaus: ”Tarkoitus oli tehdä mun näkemys suomalaisesta alesta, sahtimallasta ja kotikaljamallasta, vaikka humalat ja hiivakanta onkin muualta. Mun eka kotikutoinen resepti ja täysmäski. Tehty ruokapöytään, ja nautiskeluun.”

Nyt sitten kuukausien jälkeen sain vihdoin ja viimein kirjoitettua arvion puhtaaksi, joten pistetään arvio näkyville. Tällä hetkellä Kotikievarilla on valmiina tämän oluen pikkuveli Geezer Mild, joka on kuulemma timanttisessa iskussa 🙂

Kotipanimo: Kotikievari

Maa: Suomi

Tyyli: Pale Ale

Voltit: 5,3 %

Humalat: Spalter ja Target

Maltaat: Sahti- ja kotikaljamallas, kaurahiutaleet

Hiiva: Mangrove Jack’s Newcastle Dark Ale

Fiilikset:

Oranssinpunertava hieman samea kuohkealla kahden sormen mittaisella vaahdolla varustettu olut.

Tuoksussa puumainen meininki päällimmäisenä. Tuoksussa kotikaljamaisuutta ja pieni paahde.

Maultaan jännän salmiakkinen, yrttinen ja puumainen. Humaloinniltaan erittäin miellyttävä olut, mutta maltaan käyttö menee hieman liian simppeliksi ja kotikaljamaiseksi. Maussa mukana ruohoa ja mausteisuutta. Loppuliuku taittuu nätisti kuivaksi.

Mallasrunko on sopiva. Ei liian kevyt, muttei liian tuhti. Ainut ongelma siinä, että se vaan on liian yksipuolinen, eikä sen vuoksi tee tästä oluesta niin erityistä. Monipuolisempi mallasvalikoima, niin tämä osuu nätisti maaliin.

Pisteet:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 5/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 12/20
Yhteensä: 30/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *