TUSKA 2016 – Suomen herkullisin musiikkitapahtuma?

Tuska on Suomen vanhimpia (ellei jopa vanhin) metallimusiikkitapahtuma ja yksi Euroopan ainoita metallimusiikkitapahtumia, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Festareilla esiintyy tänä vuonna noin 40 esiintyjää, mutta tapahtuma on muutakin kuin pelkkää musiikkia.

Paellapannut ja makkaraperunat ovat saaneet siirtyä sivumpaan, kun Tuska tarjoilee hyvän musiikin lisäksi myös laadukkaita ja mielenkiintoisia ruokia. Festivaalin alkutaipaleella oli ruoan kanssa lähtökohtana, että ruokaa on saatavilla ja sitä on riittävästi. Nyt on myös valikoima laajentunut ja sieltä varmasti löytyy jokaiseen makuun jotakin. Itse olen suuri metallimusiikkifani ja hyvän ruoan & juoman ystävä, joten mielelläni kerronkin TUSKAn tapaisen tapahtuman juoma- ja ruoka valikoimasta.

Ajankohta: 1. – 3.7.2016
Paikka: Suvilahti / Helsinki
Lisätietoawww.tuska-festival.fi

Black Dining

Kuva: Juha Tynkkynen

Viime vuonna lanseerattu ja erittäin suosituksi havaittu Black Dining on mukana myös tänä vuonna. Edellisellä kerralla paikka oli koko ajan täynnä ja samaa osaa odottaa myös tänäkin vuonna. Black Diningin ideana on tarjota ruokia, joissa yhdistävänä tekijänä on, että ruoassa on jotain mustaa. Miltäs kuulostaa mm. Black Dog (mustamakkahodari puolukkamajoneesilla) tai Baby Black Ribs (lakusiirapilla glaseerattu possuribs)? Tässä alla lista menusta:

Black Dining -menu

Black dog; 5€
alkuruokana mustamakkarahodari puolukkamajoneesilla  VL

Baby black ribs; 16€
possuribsejä lakusiirapilla glaseerattuna, coleslaw ja maalaisperunat L,G

Black angus flank steak; 20€
200g grillattua flank steakia, sinappivoita sekä ranskalaiset tai vihreä salaatti  L,G

Black garlic burger; 16€
naudanlihapihvi, cheddarjuusto, coleslaw ja musta valkosipulimajoneesi  L

Black & white seitan burger; 15€
soijamarinoitu seitan, fetajuusto, coleslaw ja musta valkosipulimajoneesi  VL

Black liqorice & lemon;  9€
lakua, salmiakkia ja sitruunajuustokakkua  L

Kuva: Jouni Markkanen

Olutta, viiniä ja v*****!

Ruoan lisäksi pitää tietysti olla myös juomista. Tuska on oluenkulutuskeskiarvoltaan kärjessä Suomen tapahtumista eli mallasjuomat virtaavat. Tapahtuman oluista vastaa Sinebrychoff ja anniskelusta vastaa Tavastia. Saatavilla on litran kokoisia Karhu –tölkkejä ja myöskin

Festivaalialueen vieressä sijaitsee Stadin Panimo, joka ei liity tapahtumaan millään tavalla. Siellä kannattaakin käydä maistamassa oluita ennen tapahtumaan saapumista tai jos sinulla on kolmen päivän lippu, niin kädessäsi oleva ranneke mahdollistaa myös välissä piipahtamisen alueen ulkopuolella.

Oluet:

 • Budějovický Budvar Premium Lager
 • Budějovický Budvar Premium Dark Lager 
 • Brooklyn Lager
 • Brooklyn Ale
 • Koff APA
 • Corona
 • Karhu 1 L

Oluiden lisäksi juomavalikoimassa on myös viinit. Tässä on lista Viinitien juomavalikoimasta:

Valkoviinit:
Ntisu Bianco, Italia
Costantino

Le Petit Balthazar Blanc, Ranska

Pierrick Harang

X-Berg Riesling, Saksa
Viinitie & Markus Lundén

Punaviinit:
Ntisu Rosso, Italia
Costantino
 
Le Petit Balthazar Rosso, Ranska

Pierrick Harang

Mouth Bomb, Italia
Winepunk! Marco Zanetti

Rosé:
Más Amor, Espanja
Franck Massard

Kuohuviinit:
Spumante Millesimato Brut Mazel Tov, Italia
Winepunk! Marco Zanetti

Shampanja:
Champagne Chouette de Champillon
Viinitie & Champagne Autréau

V****
Oluiden ja viinien lisäksi tapahtumassa on myös baari, jossa saatavilla viljasta tislaamalla valmistettuja väkeviä alkoholijuomia. Niistä ei tässä yhteydessä sen enempää, koska SUOMI!!!

Palataan hetkeksi vielä ruokapuoleen. Black Diningin lisäksi saatavilla on kymmenkunta muutakin ruokapistettä ja siellä valikoima on runsas. Siellä mennään aina meksikolaisesta BBQ:hun ja sieltä Tuskan klassikkoburgerien kautta intialaiseen ruokaan. Sushia unohtamatta. Alla listattuna kaikki ruokatoimittajat:

3 Kaverin Jäätelö
Kotimainen jäätelötehdas valmistaa jäätelönsä puhtaista ja raikkaista raaka-aineista.
Ice cream prepared with pure and fresh ingredients, made in Finland.

Black Dining:
Mustempi ruoka, synkempi mieli. Viime vuonna lanseerattu hitti tulee jälleen ja löytyy samoista tiloista kaasukellojen kainalosta. Mustan keittiön mustan menun mustanpuhuvissa annoksissa huomioidaan festarikävijäin lihattomat ja lihalliset dieetit. Black Dining -serviisistä vastaavat mustasukkaiset tarjoilijat.

Eatos Mexican Diner
Klassisesta katuruoka valikoimasta löytyy tacoja, eli alkuperäisiä pehmeitä maissitortilloja kuin myös täytettyjä burritoja, quesadilloja ja tostadoita.
Classic streetfood menu with tacos, the original soft corntortillas as well as filled burritos, quesadillas and tostados.

Fafa’s Smokery BBQ
The best smoked BBQ street food You can get

Festaring
Kotiruokaa?! Jättilihapullat raikkaan salaatin ja valittavissa olevan perunavaihtoehdon kanssa? Toimii!
Homely fare?! A bit crazy served at a festival.. Well, how does it sound to eat giant meatballs with a fresh salad and potatoes instead of french fries and sausage? Works for me!

Happie’s
Gourmet-hodareita laadukkaista ja tuoreista raaka-aineista!
Gourmet hot dogs made from fresh, quality ingredients!

Il Siciliano
Italialainen keittiö on maailmankuulu. Italialainen keittiö on antanut vaikutteita monien muiden maiden keittiöihin.
The Italian kitchen is known worldwide. It has affected many kitchens around the world.

Kalatalo
Sushi agony from Kalatalo!

Namaskaar
Intialaisen keittiön sydämenä toimii aito tandoori-saviuuni, jossa ruuan kypsennys tapahtuu pehmeällä tulella ruuan aromit säilyttäen.
The tandoor is the heart of the Indian kitchen. The owen cooks the food in low temperature, thus preserving the aromas.

Rakkaz
Rakkazin valikoimiin kuuluvat tapahtuma-annosten klassikot kuten makkaraperunat, kebab- ja kana-ateriat sekä muikut, kasviruoka kahvia unohtamatta.
If you’re after for traditional festival dishes such as sausage & french fries, kebab and chicken skewers Rakkaz’s selling booth is the place to head for.

Rooi
Belgialaisia vohveleita ja ranskalaisia crepesejä.
Belgian waffles and French crepes

Tuska Burgers
Tuskan klassikkoburgerit. Tuska´s classic burgers.


Yhteenvetona voisikin sanoa, että TUSKA 2016 tarjoaa hengellistä ravintoa metallimusiikin ystäville, mutta myös ruumiin ravinto on otettu hyvin huomioon.

30 thoughts on “TUSKA 2016 – Suomen herkullisin musiikkitapahtuma?

 1. Siis oikeasti Jaska sun mielestä tämä on Suomen herkullisin musiikkitapahtuma kun tarjolla on Koffin maitokauppavalikoima? Karhu ja Corona? Sinusta on siistiä, että viinejä on noin paljon enemmän kuin olutta? Muista, että kaikki mainokset mitä copypasteat tänne, allekirjoitat samalla omalla nimelläsi, etenkin kun et mainitse millään tavoin siitä, kuka tekstin on oikeasti kirjoittanut. Vähän jotain ryhtiä nyt tähän touhuun!

  1. Huomasitko kysymysmerkin otsikon lopussa?
   En väitä, että tämä olisi Suomen herkullisin musiikkitapahtuma. Olutvalikoima on suorastaan surkea, eikä siellä ole saatavilla ainuttakaan pienpanimo-oluttakaan saatavilla. Mitä tulee ruokavalikoimaan, niin se on kattava ja sen osalta onkin tämä otsikon teksti.

   Teksti ei ole copypastattu mistään vaan täysin omin kätösin kirjoitettua tekstiä. Poislukien eri ruokapisteiden kuvaukset. Olisi tuntunut hölmöltä laittaa omaan kirjoitukseen, että olen sen kirjoittanut. Olikos missä kohdassa juttua mainittu, että on siistiä kun viinejä on enemmän kuin oluita?

   Jutun pääpointti oli ruoka, eikä niinkään olutvalikoima.

  2. Eikös tämä ole olutblogi eikä ruokablogi? Viinejähän tuossa on 9 kpl, eri tyylejä ja eri maalaisia, kun taas oluista puolet on vaaleaa lageria ja Brooklyn Lageria lukuunottamatta maitokauppavahvuisia. Jos olutvalikoima on mielestäsi surkea, niin mikset sano sitä tässä jutussa?

  3. Tämä blogi on olutblogi, mutta samalla jos tulee jotain muuta kiinnostavaa niin saatan siitäkin kirjoittaa. Ruoka on yksi mikä kiinnostaa joten siitäkin silloin tällöin. Pyrin kuitenkin yleensä pitämään olutteeman mukana. Tässäkin mukana oli olut, mutta ei laajasti. Kuitenkin omaan blogiini voin vapaasti kirjoitella mitä tulee mieleen. Tämän jutun pointti oli olla informatiivinen eikä lähteä haukkumaan esim. olutvalikoimaa.

 2. Eiko tässä ollut ruoasta kysymys ja siksi herkullisin? Ja itse ymmärsin että v*****:lla tarkoitettiin v**tua!

  —DeGarre

  1. Juurikin näin! Kyse oli ruoasta ja se oli pointtina, kun ryhdyin juttua tekemään. Olutvalikoiman laajuudesta ja laadusta en tiennyt, mutta sillä ei jutussa ollut suurta roolia.

 3. Taisi olla jutun juoni siinä, että huorattiin ilmaisen lipun/lippujen perässä. Näinhän ne bloggarit syöksee paskaa blogeihinsa.

  1. Harmillista kuulla, että Herra/Rouva Anonyymille tämä juttu oli paskaa. Tässä ei ole ollut tarkoituksena huorata lippua tapahtumaan. En ole tuolloin Helsingissä vaan kotonani juhlimassa poikani syntymäpäivää eli huoraamiset voi suoraan unohtaa. Ja jos tuona ajankohtana olisin Helsingissä, niin silloin olisin Craft beer Helsinki -tapahtumassa. Pistetäänpäs tähän kommentin loppuun tapahtuman nettisivu, niin saadaan tähänkin mukaan tuota puhumaasi huoraamista:
   http://www.craftbeerhelsinki.fi

 4. Itse ainakin haluan kiittää kirjoituksesta, ekaa kertaa "uuteen Tuskaan" tulossa ja kuullut vain huonoa alueesta & palveluista & hinnoista. Ulkomailta tulossa ystäviä myös ja nyt voin hieman jo heitäkin infota ruoista. Kiitos!

 5. + suurkiitos craftbeer infosta, tuota ei tiedetty ja varmasti mennään katsastamaan!

 6. Helsingissä järjestetään loistavia tapahtumia laidasta laitaan. Tämä myös yksi niistä. Ruokapuoli näyttää todella hyvältä!

 7. Tää oli kyllä aika paha tason heikennys tähänastisista kirjotuksista. Pointti on ihan hukassa ja sisältö on heikkoa mainontaa syystä tai toisesta. Hyvä sisältö on aa ja oo miksi tämäkin blogi on suosittu, eikä kannata sitä missään nimessä uhrata halvalla pois. Laatu ny ylös Jaakko! Muuten ihan kiva lukea juttuja ja on tullut oluita testailtua näiden innoittamana.

  1. Harmillista kuulla, ettei juttu uponnut.
   Tarkoituksena oli tarjota informatiivinen paketti tapahtumasta, jossa musiikkitapahtumista melkoisesti poikkeava ruokavalikoima. Jos saatavilla on noinkin maukkaan kuuloinen valikoima, niin mielelläni tämän kerron eteenpäin ja tarjoan siitä lukijoilleni infoa. Jutun sisältöön on kyllä panostettu mm. haastattelemalla tapahtumanjärjestäjää. Olen julkaissut n. reilu 100 olutlistaa erilaisiin tapahtumiin ja nyt tämä sitten on heikkoa mainostamista. No kaikki jutut ei kaikille sovi.

 8. Mustamakkarahodari kuulostaa kivalta. Ja litran karhu. Luulisin että Nummirock on vanhempi metallitapahtuma. Nähdään Jaska Tuskassa!

  1. Ei se mitään. Pitää itse käydä jos saan lipun jostain. Terveisiä Joensuuhun.

 9. Mustamakkarahodari kuulostaa kivalta. Ja litran karhu. Luulisin että Nummirock on vanhempi metallitapahtuma. Nähdään Jaska Tuskassa!

 10. Flow taitaa olla ainoa festari mistä saa kelvollista syötävää ja juotavaa.
  Kieltämättä tyyli on muuttunut vähän siihen suuntaan ettei välillä ole varma onko kyseessä mainos vai blogikirjoitus..

 11. Kohta menee maakuntien ns. olutbloggari/wannabe ruokabloggari mustalle listalle. Tämän tapaiset nollajutut/perseennuolemiset syytä jättää väliin. Olutbloggarina kovasti paheksuisin olutlistaa

 12. On kyllä pakko sanoa että olen aikaisemmin luullut että Tuska Festivalin tarjonta rajoittuu maailman parhaaseen metalliin ja miten sen nätisti sanoisi…festariruokaan. Mutta nyt Jaskan hieno uutinen avasi silmät, koska Tuska Festival määrittelee uudet riimit (vaikka ei hip hop -festival olekaan) todelliselle festariruualle ja nautinnolle. Kiitos!

  1. Kiitoksia kommentista. Tämä ruokavalikoima itsenikin yllätti ja sen vuoksi mielelläni kerroinkin asiasta eteenpäin:)

  2. Kiitoksia kommentista. Tämä ruokavalikoima itsenikin yllätti ja sen vuoksi mielelläni kerroinkin asiasta eteenpäin:)

 13. Herkullista on myös se, että Vuoden olutravintolan keittiöpäällikkö esiintyy festareilla Bendover-yhtyeensä kanssa.

 14. Oliko Suomen herkullisin? Kannattiko käydä? Mikä paras olut, mikä paras hodari? Vastaako kukaan?

  1. En käynyt kyseisessä tapahtumassa,joten osaa vastata kysymyksiisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *