KANSALAISALOITE 7,5 % – VAHVAT OLUET JA SIIDERIT KAUPPOIHIN – ON AUKI!

Allekirjoita ensimmäisten joukossa!
Aloitteessa ehdotetaan muutettavaksi alkoholilain vähittäismyyntilupaa koskevaa säännöstä siten, että käymisteitse valmistetun enintään 7,5 % alkoholia sisältävän juoman vähittäismyyntiä saa Alko Oy:n lisäksi harjoittaa myös muu vähittäismyyntiluvan haltija.

Esityksen tavoitteena on vapauttaa osa alkoholijuomien vähittäismyynnistä alkoholiyhtiön ulkopuoliseen myyntiin sekä parantaa suomalaisen panimoalan ja vähittäiskaupan kilpailukykyä EU:n sisämarkkinoilla.

Lisäksi esityksellä pyritään edistämään kuluttajan etua vapauttamalla esityksen piiriin kuuluvat alkoholijuomat laajemman jakelun ja hintakilpailun piiriin.

TÄSSÄ LINKKI ALOITTEEN ALLEKIRJOITTAMISEEN!

2 thoughts on “KANSALAISALOITE 7,5 % – VAHVAT OLUET JA SIIDERIT KAUPPOIHIN – ON AUKI!

  1. Nyyh nyyh, mun pää ei tiedä miten päin olla näiden, "tää 4,7 on keinoteikoinen raja, joten ehdotamme keinotekoista 7,5 rajaa" -juttujen kanssa, vaikka voittohan se oiski. 🙂

  2. Saksassa juhlittin näkyvästi 23.04.16 ja juhlitaan koko vuosi maailman vanhimman elintarvikelain 500-vuotispäivää eli olutlakia (Reiheitsgebot), joka säätää että oluen on oltava lisäaineetonta eikä siihen saa käyttää muuta kuin vettä, maltaita, hiivaa ja humalaa.Niistäkin tapeista saadaan aikaan 5 500 eri makuista olutta. Pienpanimoliike on vahvistunut nyt Saksassakun, kun muutama harva konserni tappanut kilpailussa muinaiset paikalliset olutpanimot. Saattaa johtua asuinpaikastani viininviljelyalueella ja kaupoissa olevista suurpanimoitten standardivalikoimasta, että minusta ei ole vuosikymmenienkään aikana oikein tullut oluen ystävää. Saattaisi ehkä tullakin. Pakon edessä opin sentään jo pitämään vehnäoluestakin , kun Münchenissä tai Baijerissa ei kannata veden ohella juoda muuta kuin olutta ravintolassa ja viinivalikoima on sekä suppeaa että hyvin kallis.Suomen lomilla on ongelmaa vähittäiskaupan olueitten sisältämien säilykeaineitten takia, koska sairaastun niistä. Kannatan tätä kansalaisaloitetta, koska toivon sen olevan ensimmäinen askel alkon monopolin kaatamiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *