Helsinki Beer Festival 2016 – Panimo Hiisi juomalista


Nyt vuorossa Panimo Hiisin Helsinki Beer Festival –listaus. Mukana luonnollisesti myös Donut Island Brewing.

Leimaus Mango-Habanero IPA
Tulen väen tavat tekevät tulen luonteen – Leimauksen luonteen luovat kotimaiset maltaat, uuden maailman humalat, kotimainen habanero ja kypsytysvaiheessa lisättävä mango.

Nauti viilennettynä (8-12°C) raikkaan lohicevichen tai tulisen thai-curryn kera. Suositellaan erityisesti nautittavaksi psykedeelisen rockin parissa, The Doorsin ”Light My Fire”sta ja Kingston Wallista lähtien. 6,2%, 45 IBU, Väri 18 EBC.

Pecko Brett IPA
Pekko-humalaa shoukeissaava vaalea, raikas ale. Katkeroinnin sijaan pääpaino on aromihumaloinnissa sekä brettahiivojen monimuotoisessa ja ajan myötä kehittyvässä maku- ja aromimaailmassa.

Nauti viilennettynä (8-10°C) pehmeiden juustojen tai vaikkapa pähkinäisen vuohenjuustosalaatin parina. Musiikkisuosituksena #toimii Jamiroquain ”A Funk Odyssey”. 6,3%, 50 IBU, Väri 8 EBC.

Aarni Ruis-IPA
Tuhti, mäntymäisen havuisesti aromihumaloitu ja tiukasti katkeroitu, rapsakan rukiinen IPA. Uuden maailman humaloiden ja kotimaisten maltaiden täydellinen liitto.

Nauti viilennettynä (8-12°C) rasvaisen kalan tai lihan sekä Sigur Rósin kera. 6,9%, 72 IBU, Väri 18 EBC.

Loviatar Rye Wine
Runsaan maltainen ja voimakkaasti humaloitu suomalaisella rukiilla pantu rye wine. Nyt n. 6kk kypsytelty olut, jonka tavat tulette tuntemaan.

Nauti hieman viilennettynä (12-14°C) sellaisenaan tai hyvän stiltonin kera. Ja Verjnuarmun muanpiällisen helevetin. 10,5 %, 95 IBU, Väri 45 EBC.

Iku-Turso Imperial Stout Jämäkästi, mutta lempeästi humaloitu. Voimakkaan paahteinen. Runsas ja pehmeän maltainen. Jyhkeä, mutta smoothi Imperial Stout Hiisin tyyliin.

Nauti hieman viilennettynä (12-14°C) syvien mietteiden parissa tai voimakkaiden sinihome- ja vuohenjuustojen kera. Soljuu saumattomasti Sibeliuksen seitsemännen kanssa. 9,0%, 100 IBU, Väri 90 EBC.

Black Bretty Black IPA
Cascade-Centennial -klassikkokombolla humaloitu, aromikas pehmeä Black IPA, jossa lisävivahdetta antamassa bruxellensis-hiiva. 6,3%, 65 IBU, Väri MUSTA.

Donut Island I Hop It’s No Problem
Equinox-Mosaic-Simcoe. Reilusti hyväksi havaittuja uuden maailman humaloita vaaleassa mallasrungossa = tosi rapsakka ja aromikas olut. Mallaspuolta pehmentämässä myös ripaus vehnämallasta. Humaloinnin määrissä turhaa harkintaa ei oo juuri käytetty, I hop it’s no problem. 6,2%, 75 IBU, Väri 11 EBC.

Donut Island Ich bin ein Berner
Kevyt, vaalea, kevyen mineraalinen ja suolainen, kirpsakka ja hedelmäinen.

Berner on Donut Islandin ja Hiisin ensimmäinen gose. Maustettu tuoreilla greipinkuorilla ja aromihumaloitu tukevan sitruksisesti Cascadella ja Citralla. 5,0%, 12,5 IBU, Väri 8 EBC.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *