Mitä kuuluu Panimo Hiisi?

 Mitä kuuluu? on JaskanKaljat -olutblogin uusi juttusarja, jossa suomalaiset pienpanimot pääsevät kertomaan omia kuulumisiaan. Nyt vuorossa on Panimo Hiisin kuulumiset!

Meillä meni vuodenvaihdos vilkkaissa merkeissä ja uudenvuodenyönäkin vielä keiteltiin – keiteltiin muuten sellaista mörköä että pysykäähän linjoilla! Eiköhän sitä vuoden 2016 aikana saada tarjollekin. 🙂

Siinä hämmentämisen lomassa kun vuotta vaihdettiin, saatiin lukea myös uutisia sieltä parhaasta päästä. Olutoppaalla julkaistiin perinteiset vuosiäänestyksen tulokset, ja nimi löytyi listoilta. Nöyrästi kiitämme kaikkia äänestäneitä vuoden 2015 parhaan suomalaisen panimon tittelistä – olemme otettuja, mutta samaan aikaan vannomme parantaa yhä vain!


via GIPHY

Vuosi 2014 oli HIISI:n ensimmäinen kokonainen vuosi, ja jo silloin tulivat ensimmäisessä tilassa seinät vastaan. Siitä syystä vuonna 2015 teemat pyörivät pitkälle loppuvuoteen asti uusiin tiloihin muuttamisen ympärillä. Duuni oli valtaisa ja tavoite kunnianhimoinen – teimme pitkän aikaa oluita samanaikaisesti kahdessa eri lokaatiossa! Ja kun panimo muuttaa, muuttuu myös prosessissa moni asia. Nyt muutto on kuitenkin tehty, ja ehdottomasti sellainen fiilis että HIISI on paremmassa tikissä kuin koskaan!

Vaikka kiirettä piti, emme kuitenkaan unohtaneet sitä kaikkein ominaisinta HIISI-tekemistä, ja myös vuonna 2015 kokeiltiin paljon uusia juttuja. Teimme useita kollaboraatioita panimoiden sekä muiden toimijoiden kanssa – mm. ruokakaupasta dyykatuista raaka-aineista tehtiin kierrätysolut Nurmi Clothingin kanssa, ja kyseinen olut palautui myyntiin samaan kauppaan..! Loppuvuodesta Expoilla saattoi päästä maistamaan meidän ensimmäistä tynnyröityä Iku-Tursoa, ja samalla heitettiin hyvästit kaikkien aikojen ensimmäiselle Iku-Tursolle eränumerolla #100. Vastaanotto oli loistava, ja tynnyreitä kopsutellaan jatkossakin – se on lupaus. 🙂

Vuoden 2015 aikana tiimiin saatiin myös uusia tärkeitä palasia, kun kesällä remmiin liittyi aiemmista Donut Island-yhteistyöoluista tuttu Mika. Kokonaispaketti sai kerralla lisää intohimoa, luovuutta ja osaamista – ja nyt Etelä-Suomella on oma bisseasioista huolta pitävä Munkkitsaari. Ja Donut Island tulee näkymään, ei tarvinne edes erikseen mainita? 😛

Koko vuosi on kehitytty kovaa tahtia, ja tulevana vuonna 2016 on tarkoitus parantaa edelleen. Nyt kun ”seinät on kunnossa”, on panimolla asetettu tähtäimet siihen että laitetaan HIISI ja panimoprosessi elämänsä iskuun. Viimeiset keitot Braumeisterilla on tehty, ja haikein tunnelmin toivotamme ”braukalle” hyvää jatkoa ja menestystä uuteen kotiin. Pieni määrä Braumeisterin automaatiota korvattiin Konnevedeltä löytyneellä käsivarrella – Topi grillaa makkaratkin.



Vuoden 2016 teesit?
– Yhä parempaa, yhä enemmän. Ei mitään hölmöyksiä vaan mennään just niin lujaa kun housut kestää.
– Donut Islandia ja luovaa hulluutta kansan laseihin yhä enemmän.
– Uusia juttuja testaillaan, luovuus ja kokeilunhalu tulee selkärangasta.
– Saatavuus paremmaksi.
– Paikallisesti kannattaa seurata, kauempaakin. 🙂

Ja vielä kerran: parempaa olutta.

Kippistä,

– HIISI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *