Saveur Bierestä parit klassikot ja Imperial Stouteja

Tilasin viime viikon maanantaina Saveur Bierestä paketillisen oluita ja ne saapuivat kotiovelleni eilen. Settiin valitsin pari loistavaksi havaittua aikaisempaa tuttavuutta ja loput olivatkin itselleni täysin uusia oluita. Ajattelinkin kertoa, että mitäs sitä tuli shoppailtua.

Täältä löytyy lisää oluita: www.saveur-biere.com

Lähdetään purkamaan settiä sieltä tutuimmasta päästä.

Tripel Karmeliet: 
Tätä ostin 0,75 litran pullon ja hintaa kertyi 5,70 €. Ei paha hinta näinkin loistavasta Tripelista. Tähän juomaan ei koskaan kyllästy. Virkistävä nautiskelujuoma, joka sopii kesähelteellä ja viileneviin iltoihin.

Saison Dupont: 

Kaksi 0,75 litran pulloa lähti myös tilaukseen ja hinta 3,90 € per puteli on kyllä näinkin ihanasta nektarista kyllä todella edullinen.

Siinä oli pari tuttua klassikkoa aivan sieltä oluteliitin huipulta. Seuraavaksi pieni listaus muista ostetuista oluista.

Petrus Aged Pale: 2,60 € / 0,33 l pullo
24 -36 kuukautta tammitynnyrissä kypsytetty Sour Ale. Tämä useita palkintoja saanut olut on itse olutlegenda Michael Jacksonin nimeämä ja tuli ensimmäisenä saataville hänen olutklubeihinsa Englantiin ja jenkkeihin.

Boon Oude Geuze Mariage Parfait: 3,70 € / 0,375 l pullo
Minulla on kellarissa yksi tällainen olut, mutta isommassa koossa. Sitä en ole vielä raaskinut korkata, joten tilasin sitten pikku pullon testattavaksi. Tässä oluessa on sekoitettu 95 % kolme vuotta vanhaa lambicia ja 5 % nuorta lambicia.

Anderson Valley Highway 128 The Kimmie, The Yink, and the Holy Gose: 3,10 € / 0,33 l tölkki
Hemmetin pitkällä nimellä varustettu jenkkipanimon Gose. Tyylilajina itselleni yksi niistä kiinnostavimmista ja panimo melko tuntematon minulle.

Mikkeller Beer Geek Brunch Weasel: 7,20 € / 0,33 l pullo
Tässä on olut, jota olen himoinnut jo pitemmän aikaa. Lervigin panimolla pantu Imperial Stout, jossa käytetty vietnamilaista cà phê Chồnia elikkäs juurikin sivettikissan ulosteesta poimittuja kahvipapuja.

Troubadour Imperial Stout: 2,80 € / 0,33 l pullo

Belgitatsilla valmistettu Imperial Stout. Lähti mukaan edullisen hinnan takia ja kiinnostuksesta maistaa erilaisia Imperial Stouteja.

Nomada Imperial Russian Stout: 4,50 € / 0,33 l pullo
Espanja on olutmaana itselleni melkoinen mysteeri, joten kun vastaan tulee espanjalainen Imperial Stout, niin pitäähän se hommata.

De Dochter van de Korenaar Sans Pardon: 4,10 € / 0,33 l pullo
Kyseisen panimon Double IPA Extase oli loistava DIPA, joten helpostikin uskalsi samalta panimolta tilata tämänkin oluen. 11 prosenttinen Imperial Stout keskeltä Hollantia, mutta siltikin Belgiasta.

Emelisse Imperial Russian Stout: 3,50 € / 0,33 l pullo
11 % ja 75 EBUa ovat tän IS:n speksit. Tältä hollantilaiselta panimolta olen maistanut useita onnistuneita oluita ja tämä on varmasti sieltä parhaimmasta päästä.

Ellezelloise Hercule Stout: 4,90 € / 0,33 l pullo
9 % IS, joka on nimetty kuvitteellisen belgialaisen etsivän Hercule Poirrotin mukaan.

North Coast Old Rasputin: 6,40 €
Tässä on myöskin yksi niistä oluista, mitä olen pitemmän aikaa haaveillut juovani. North Coast Brewing Companyn 9 prossainen ja 75 EBUinen Imperiaalinen Stoutti.

Saison Dupont Cuvée Dry Hopping: 2,80 €
Klassikko Saison Dupontin kuivahumaloitu versio. Joka vuosi humala vaihtuu ja tänä vuonna mennään brittihumalalla nimeltä Minstrel. Vaikuttaapa mielenkiintoiselta juomalta.

Dupont Avec les Bons Voeux: 5,20 € / 0,75 l pullo
Dupontin panimon Abbey Tripel, joka aivan tyylilajinsa kärkisijoilla. Eihän tää voi olla mitenkään huono olut.

Tällainen setti tuli tällä kerralla hommattua. Siinä on useampi Imperial Stout lämmittämään alkavaa talvea. Ei tarvitse takkaa lämmittää, kun nappaa kaapista yhden tuhdin ja tumman lämmikkeeksi. Arvioita noista tulossa, kunhan korkit tsupsahtelee auki ja juoma kaatuu kitusiin.

Kertokaas mikä näistä juomista kiinnostaa eniten ja onko jotain kokemuksia näistä?

One thought on “Saveur Bierestä parit klassikot ja Imperial Stouteja

  1. Kiinnostavin jo tarinan ja panimona puolesta Mikkellerin kissanpaskaolut. Saveur Bier hyväksi todettu toimituksen ja oluiden osalta sinun "suosituslistan" pohjalta. Uutta alennuskoodia odotellessa… 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *