Flying Brewery on vuonna 2010 Ruotsiin Siljansnasin lentokentälle perustettu pienpanimo. Sain Flying Breweryn Suomen maahantuojilta maistoon kuusi olutta ja tässä on mielipiteeni tästä kuusikosta.
Panimo: Flying Brewery
Maa: Ruotsi
Flying Brewery Lemon Radler |
Panimon kuvaus:
”Hedelmäinen ja raikkaan virkistävä juomasekoitus. Limonadia aidolla sitruunalla sekä maukasta Drydecker Lageria.”
Tyyli: Radler
Voltit: 2,2 %
Fiilikset:
Utuinen vaalean keltainen olut.
Tuoksusta esiin tulee makea Vappusima, sitruuna ja raikkaus. Not Bad!
Maultaan Vappusimainen, makeahko, helposti lähestyttävä. Sitruunalimonadi on tässä suurimmassa roolissa, eikä oluesta tunnu kuin pienoinen tuulahdus mallasta. Oluena ei kummoinen, mutta Radlerina ehdottomasti sieltä kärkipäästä. Toimii virkistävänä kesäjuomana, ei liian makea.
Pisteet: 19/50
—
Flying Brewery Cranberry Radler |
Maahantuojan kuvaus:
”Marjaisa ja raikas juomasekoitus. Aitoa karpalolimonadia sekä maukasta Drydecker Lageria.”
Tyyli: Radler
Voltit: 2,2 %
Fiilikset:
Punertavan oranssi.
Tuoksuu karpalolonkerolta.
Maussa pehmeähköä esanssista karpaloa. Olisin toivonut sellaista kirpsakampaa karpaloa. Mallasta on enemmän esillä, kuin sitruuna –versiossa. Makumaailma on liian keinotekoisen oloinen, joten ei oikein sytytä. Ei hirveän virkistävä, koska makeus on melko hallitseva.
Pisteet: 15/50
—
Flying Brewery Märzen |
Maahantuojan kuvaus:
”Täyteläinen, tumma ja hieman makeahko lager Classic Märzen on pantu Munchenin Oktoberfestien alkuperäisen reseptin mukaan.”
Tyyli: Märzen
Voltit: 5,6 %
Fiilikset:
Kullankeltainen olut.
Tuoksultaan viljaisa, metallinen ja makean maltainen.
Maussa makea maltaisuus on hallitsevin elementti ja huonontaa juotavuutta. Pyöreä ja pehmeä suutuntuma. Loppua kohti taittuu hieman liian kepoiseksi. Alussa runko kannattelee, mutta sitten siitä hieman tippuu pohja. Makeutensa puolesta liian vaikeasti juotava Märzen, jota ei voisi litran tuopillista juoda helposti, kuten lukuisia saksalaisia esikuviaan.
Pisteet: 24/50
—
Flying Brewery Drydecker Lager |
Maahantuojan kuvaus:
”Maukas kuiva lager saksalaisilla Hallertauer Tradition- ja Tettnanger Tettnanger- humaloilla. Pantu ikiaikaisen saksalaisen ”Reinheitsgebot”- puhtauslain mukaan, kuten kaikki Flying Brewery- panimotuotteet.”
Tyyli: Vaalea Lager
Voltit: 4,7 %
Fiilikset:
Vaalea kullankeltainen olut.
Tuoksu on raikas, viljainen ja makean maltainen. Pientä metallinen.
Maku on pyöreähkö, mallasleipäinen, ruohoinen ja hivenen metallinen. Kelpo helposti juotava peruslager.
Pisteet: 27/50
—
Flying Brewery Aviator Ale |
Maahantuojan kuvaus:
”Moderni ja hedelmäinen Pale Ale. Humalat Amerikasta ja Saksasta; Hallertauer Tradition, Spalter Select, Chinook ja Simcoe”
Tyyli: Amber Ale
Voltit: 5,2 %
Fiilikset:
Sameahko oranssinkeltainen.
Tuoksultaan makeahkon karamellinen, hiivainen ja reilua mallasta. Humalointi erittäin mietoa.
Maultaan makean maltainen, kitkerähkö, puinen, ruohoinen ja suutuntumaltaan auttamatta erittäin liian kevyt. Vetisyys tulee esiin häiritsevästi. Kurkkuun jää pyörimään pistelevä kitkeryys. Ei ole ajatuksissani sellainen Amber Ale, jota mielelläni siemailisin. Amber Alet ovat kuitenkin sellainen tyyli, joka on vuosia napsunut nätisti suussani.
Pisteet: 25/50
—
Flying Brewery Rocket Fuel Ale |
Tyyli: India Pale Ale
Voltit: 6,8 %
Maahantuojan kuvaus:
“Tumma ja vahva Pale Ale. Saksalainen ”Hallertauer Perle” ja Amerikkalainen ”American Cascade” -humala. Mieto hedelmäisyys ”Kölsch” -hiivasta. Pyöreä maku pitkästä kypsytyksestä.”
Fiilikset:
Parin sormen vaahto ja väriltään oranssinpunertava olut.
Tuoksultaan hieman tunkkainen ja yrttinen.
Maultaan makeahkon maltainen. Outoa mutta tulee eittämättä sellainen vahva viinalager esiin tästä mausta. Sokerinen ja toffeinen. Epämiellyttävä kokonaisuus, joka kaukana ajatuksestani hyvästä IPAsta.
Pisteet: 22/50
Yhteenveto:
Tämä kuuden oluen setti jätti vaihtelevat ajatukset. Pintahiiva –puolella on vielä paljon hiomista, että homma toimisi kunnolla. Rocket ja Aviator eivät valitettavasti olleet mitenkään hyviä oluita. Setistä kuitenkin löytyi mainio maitokauppavahvuinen Lager ja sen pohjalta valmistettu Radler, joka oli omassa mehuolut –tyylissään toimiva juoma.