Viikko sitten kävin Helsingin reissuni päätteeksi tutustumassa uuteen olutravintolaan nimeltä Bier-Bier. Ravintolan avajaisiin en valitettavasti päässyt, mutta paikka kiinnosti itseäni niin paljon, että pitähän se käydä katsomassa pikaisesti ennen junareissua takaisin Joensuuhun. Ajankohta oli 12.4.2015 eli sunnuntaipäivä ja meininki ravintolan puolella melko rauhallista. Ensimmäisenä silmääni iski tiskin takaa näkyvä laaja ja laadukkaan oloinen pullovalikoima, mutta vähitellen katseeni harhaili hanoja kohti. Hanoja löytyi kahdeksan ja niiden hanalätkät oli yksinkertaisesti, vaan numeroitu. Tarkemmat juomien tiedot löytyivät viereiseltä seinältä. Nappasin alkuun viiden oluen tastingannoksen ns. maistelulankun, joka kustansi 12,5 €. Nämä pienet annokset ovat loistava asia, koska itse ainakin tykkään maistella paljon erilaisia oluita. Tätä toivoisi myös saatavan muistakin ravintoloista, koska melko harvassa näitä on saatavilla.
Hanavalikoima 12.4.2015 |
Ravintola huokui tyylikkyyttä ja itse rakastuin paikkaan välittömästi. Sisustuksessa yhdistettynä vanhaa ja uutta. Sen enempää en sisustusjutuista tiedä, mutta sanoisin että hyvältä näytti. Suuri plussa oli olutlasien puolelta. Laadukkaita olutlaseja, joista päällimmäisenä Spiegelaun olutlasit. Haluan juoda olueni aina hyvästä lasista, joten lasitarjonta yhdistettynä hyvään olutvalikoimaan toimi mahtavasti. Viiden pienen desin annoksen jälkeen hyökkäsin pullovalikoiman puolelle ja himoitsin maistaa jotain aikaisemmin maistamatonta Saisonia. Minulle suositeltiin ruotsalaisen Modernist Breweryn Saisonia nimeltä Savant. Suositus osui nappiin ja oluen mausteisuus, sopiva happamuus ja Mosaic –humalan tarjoama yrttisyys osuivat aisteihini toimivana combona. Ei aivan perinteinen lähestyminen tyyliin, mutta toimiva ns. erikoisuus.
Samalla kun otin Saisonin, niin ostin myös itävaltalaisen Bevog –panimon hieman tummempaa olutta eli olut nimeltä Baja Oatmeal Stout. Tykkään erittäin paljon panimon ulosannista ja etiketit ovat hienon mystisiä. Olut itsessään jatkoi etiketin hienoa linjaa ollen loistava. Ihanan pehmeä ja tasapainoinen Oatmeal Stout. Tämä oli kaikin puolin yksi maistuvimpia Oatmeal Stouteja tähän mennessä. Ei mitään spesiaalia, mutta loistavaa tekoa. Stoutin jälkeen kelloni näytti pahasti siltä, että täytyi rynnätä kohti juna-asemaa. Pieneksi lämmikkeeksi nappasin vielä loistavaa giniä Kyrö Distillery Companyltä, joka totteli nimeä Napue.
Vahvempaa valikoimaa |
Yhteenvetona voinkin sanoa, että paikka miellytti silmääni ja olutvalikoimasta löytyi paljon herkkuja. Tulen varmasti käymään toistekin ja näin itse asiassa teinkin. Viikko eteenpäin ensimmäisestä käynnistäni, niin löysin itseni samasta paikasta ja naamani edessä viisi erilaista desin annosta. Kaava jatkui myös Saisonia kohti ja lasiin Sesma / Mateo & Bernabé La Cabaña de Valerio. Hieno Saison ja taisikin olla ensimmäinen espanjalaisen panimon valmistama Saison tähän mennessä.
Suosittelen erittäin paljon käymään tutustumassa Bier-Bierissä.
Henkilökunta on iloista ja ammattitaitoista porukkaa, jotka selkeästi
nauttivat työstään. Rauhallisina hetkinä saa pyöräytettyä käyntiin
erittäin mielenkiintoisia olutkeskusteluja.
Hanavalikoima 19.4.2015 |
Info:
Osoite: Erottajankatu 13, 00130 Helsinki
Oluthanat: 8
Pullovalikoima: n. 120
Aukioloajat:
Ma – To: 16.00 – 00.00
Pe – La: 14.00 – 02.00
Su: 14.00 – 22.00
www.bier-bier.fi
Taulun "Lindemans Lambic" ei oikein vakuuttanut ammattitaidosta. Alkuun perässä oli vielä prosentteja 6 joka ihmettelyn päätteeksi on muuttunut näköjään 4,5:een – tosin vieläkään ei kyllä ole tietoa mikä Lindemans on kyseessä…
Uskoisin kyseessä olevan Lindemansin Renee Cuvee. Ainakin oman maisteluni perusteella. Ei nimi olutta pahenna ellei olut nimeä 😉
Taulun Lindemans Lambic vakuuttaa minut henkilökunnan tietotasosta hyvinkin verrattuna netin kommentaattoreihin.
Ainoa asia mikä tauluun voisi lisätä on päivämäärä. Silloin myös kommentaattorit voisivat ymmärtää mikä Lindemans on kyseessä. Sitä he voivatkin sitten miettiä.
Ps. Cuvee renee on muuten gueuze.
Terve,
Kyseessä tosiaankin on Lindemansin maustamaton ns. pohja lambic yhdeltä vuosikerralta eli ei sitä oikein gueuzeksikaan voi kutsua. Se tankitetaan aina ja ainoastaan tilauksesta Suomen tapauksessa ja tämä tankitus oli maaliskuun alkupuolella, mutta tarkkaa päivämäärää ei maahantuojakaan osannut sanoa eikä panimolta vastattu kyselyyn, emmekä tiedä minkä vuoden tuote on kyseessä. Prosentit kirjoitamme tauluun ilmoitetun mukaan ja tällä kertaa tankeissa lukee 4,5%, tiedä näistä 🙂
Kyllä espanjalaisia saisoneja on useita, ei tuo ole missään nimessä ainoa saati ensimmäinen.
Anteeksi sanavalintani tuossa. Tarkoitin, että kyseessä oli itselleni ensimmäinen maistamani espanjalainen Saison
Ai, no sitten! Niitä ei espanjan ulkopuolella varmaan muutamaa poikkeusta lukuunottamatta kovin paljoa esiinny. Lupaava uusi olutmaa!