MATHILDEDALIN KYLÄPANIMON LEHDISTÖTIEDOTE

Mathildedalin Kyläpanimo on uusimpia tulokkaita suomalaisten pienpanimoiden kasvavaan joukkoon. Tapasin ensimmäisen kerran tämän Kyläpanimon oluenpanijan Tuomo Holmin Helsinki Beer Festivaleilla ja juttelimme pitkät tovit, samalla oluita maistellen. Hän silloin jo mainitsi, että tämän vuoden loppupuolella olisi pistämässä panimoa pystyyn. Tuomo laitteli minulle tuossa sähköpostilla lehdistötiedotetta Mathildedalin Kyläpanimostaan ja sen pääsette lukemaan tästä alta. Toivotan paljon onnea panimolle ja jossain vaiheessa, myös blogissani on luettavissa pienpanimo artikkelia tästä panimosta.

MATHILDEDALIN KYLÄPANIMON LEHDISTÖTIEDOTE 12.8.2014

                             
Salon seudulla saadaan pian nauttia Mathildedalin Kyläpanimon rakkaudella pantua olutta.

Joukko aktiivisia Teijon alueen kyläläisiä on perustanut oman pienpanimon Salon Mathildedaliin. Panimo aloittaa toimintansa Kyläravintola Terhon viereen valmistuvassa liiketilassa marraskuussa 2014 ja ensimmäiset tuotteet tulevat markkinoille Mathildedalin Kyläolut -brändin alla vuodenvaihteen tienoilla. Kyläpanimon oluen tuotantomäärä tulee olemaan ensimmäisinä vuosina n. 20 000 – 50 000 litraa, josta riittää olutta kyläläisille, kylillä vierailijoille, salonseutulaisille ja myös muillekin laadukkaan ja maukkaan käsityöläisoluen arvostajille.

Ajatus omasta kyläoluesta syntyi Teijon kyläsaunan lauteilla

Kolmisen vuotta sitten pääkaupunkiseudulta Mathildedaliin muuttanut intohimoinen oluen ystävä Tuomo Holm heitti reilu vuosi sitten kyläsaunan lauteilla ilmaan ajatuksen siitä, kuinka hienoa olisi, jos kylillä tehtäisiin omaa olutta.

-Meillä on oma kyläkoulu, kyläkaupat, kyläsauna, kyläravintola, kyläseppä ja jopa omat kylä-alpakatkin. Mietin, että miksi meillä ei olisi myös omaa kyläolutta, jota kyläläiset tekisivät yhdessä. Ajatus sai heti innostuneen vastaanoton ja pian meitä olikin jo joukko sitoutuneita kyläläisiä perustamassa omaa olutpanimoa, naurahtaa Holm. Jättäydyin sitten pois silloisesta työstäni ja ryhdyin opiskelemaan oluen panemista ja laittamaan panimoa alulle yhdessä muiden kanssa. Uudisrakennuksen rakennuttajana toimiva Teijon Kiinteistöhuolto Oy ja Kyläravintola Terhon porukat innostuivat myös omasta kyläoluesta niin paljon, että pian oli myös selvää, että panimo sijoitetaan aivan kylän keskelle Terhon taakse.

Siitä se panimorakennus vähitellen valmistuu…

Rakkaudella pantua laadukasta kyläolutta
Mathildedalin Kyläpanimon toiminta-ajatuksena on tehdä yhdessä kyläläisten ja panimon ystävien kanssa tutkimusmatkoja maailmaan parhaisiin oluttyyppeihin ja luoda niistä oma näkemys kylätwistillä.

-Koska tulemme olemaan markkinoilla pieni tekijä, panostamme laatuun ja teemme yhdessä ajatuksella sellaista maistuvaa ja tuoksuvaa olutta, joka on toivottavasti kaikkien hyvien oluiden ystävien mieleen.  Pidän myös siitä ajatuksesta, että tietyntyyppisiä oluita nautitaan eri vuodenaikoina eli eletään enemmän vuodenaikojen mukaan myös oluissa. Tuomme ensimmäiseksi markkinoille 4 olutta, joista kaksi on kauppavahvuista ja kaksi vahvempaa ravintoloiden ja Alkon valikoimiin suunnattua.  Tavoitteena on tuoda joka vuosi muutama uusi tuote markkinoille. Sen lisäksi että teemme omia kyläoluita, tulemme myös tekemään yhteistyöoluita muiden pienpanimoiden kanssa. Tästä ensimmäinen esimerkki on Fiskarsissa toimivan Rekolan Panimon kanssa kehitteillä oleva tummahko olut, joka näillä näkymin tulee markkinoille loppusyksyn aikana, kertoo Holm kyläpanimon suunnitelmista.

Kyläbrändi kertoo vireästä ja modernista kyläyhteisöstä, joka tekee yhdessä suuria asioita
Mathildedalin Kyläpanimon ilmeen keskiössä on kylä ja tunnistettavat kuvat kyliltä. Ilme on luotu yhteistyössä visuaaliseen viestintään erikoistuneen suunnittelutoimisto Dog Designin kanssa.

-Brändimme ytimessä on kyläyhteisö ja tarinat kyliltä. Vaikka olemme pieni kylä, olemme tehneet ja teemme jatkossakin yhdessä suuria asioita. Oikeastaan tämä panimo on kunnianosoitus Teijon ruukkikylien historialle ja tämän päivän modernille ja vireälle Teijon alueen kyläyhteisölle. Tavoitteenamme on myös tehdä mahdollisimman paljon yhteistyötä alueen matkailuyrittäjien kanssa ja tuoda kyläpanimon avulla myös uusia vierailijoita alueelle. Pienessä kylässä tehdään yhdessä suurta olutta, tiivistää Pauli Sarelius, yksi kyläpanimon perustajista ja Teijon alueen kyläyhdistyksen puheenjohtaja. 

———————————————————————-
Mathildedalin Kyläpanimo on kyläläisten perustama ja omistama pienpanimo. Tuotannon vuosivolyymi on aloitusvaiheessa n. 20 000 – 30 000 litraa. Kyläpanimo työllistää alkuvaiheessa yhden työntekijän. Lähivuosien tavoitteena on nostaa volyymi 50 000 litraan vuodessa ja työllistää kaksi työntekijää.

Lisätiedot:
Tuomo Holm
kyläläinen, oluenpanija
p. 040 507 3563
tuomo.holm(ät)kylapanimo.fi

Pauli Sarelius
kyläläinen, raha- ja lakiasioiden hoitaja
p. 050 646 70
pauli.sarelius(ät)kylapanimo.fi

One thought on “MATHILDEDALIN KYLÄPANIMON LEHDISTÖTIEDOTE

  1. Tiedätkö onko Suomalaisia yhdistelmäplogeja jossa arvioidaan oluita ja rommeja? Muistelisin joskus törmänneeni mutten saa mieleen. Tai olutta ja sherrijä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *