Kiteen Panimo – Pajari Pils (Viimeisin koeversio)

Kiteen Panimo – Pajari Pils (Viimeisin koeversio)

Yleistä: Laskeskelin, että kotoani Kiteen Panimolle on matkaa tasan 77 kilometriä, joten aivan huoletta voinkin sanoa tätä lähipanimoksi. Kiteellä alkaa hommat olla erittäin hyvässä jamassa ja vauhdilla kohti tuotantoa on matka. Panimon omistajalla Olli Vauhkosella on lähikuukausien aikana riittänyt paljon töitä saada panimo valmiiksi ja samalla hioa ensimmäinen tuotantoon tuleva olut siihen kuntoon, että sen voi huoletta tuoda markkinoille. Pari päivää sitten Olli kävikin pyörähtämässä Joensuussa ja samalla kävi vaihtamassa kanssani muutaman sanan. Keskustelun lomassa otinkin vastaan pari pulloa viimeisintä koe-erää olevaa Pilssiä. Kyseinen Pils on 4,6 % eli sopii maitokauppojen muottiin ja katkeroakin löytyy 40 EBU:n verran.

Tässä linkki Kiteen Panimon nettisivulle: www.kiteenpanimo.fi
ja tässä Facebook –sivulle

Panimo: Kiteen Panimo

Tyyli: Pils

Voltit: 4,6 %

Ulkonäkö: Kiteen esikoinen on voimakkaasti vaahtoava olut, joka on läpikuultamaton ja väriltään oranssi. Vaahto tosiaan on erittäin korkea ja kestää pitkään oluen pinnalla. Muutaman minuutin jälkeen jäljellä vielä parin sentin vaahto. Jättää kaunista pitsiä lasin reunoille.

Tuoksu: Tuoksultaan tämä Pils tarjoaa voimakasta ruohoista humalointia ja tuoksu on erittäin maltainen.

Maku: Maultaan voimakkaan maltainen, jossa humalointi on ruohoista ja tulee vahvasti esille. Katkerot jäävät pitkäksi aikaa elämään suuhun.

Tuomio: Vaikka kyseessä on vielä koeversio, ennen sitten lopullista markkinoille tulevaa versiota, niin oikein onnistunut maltainen Pils. Maltaisuudesta tulee mieleen Ayinger Jahrhundert Bier. Oluessa on reilusti humalointia, mutta ei kuitenkaan ole vedetty överiksi. Hatun nosto Ollille Kiteen suuntaan. Väritykseltään poikkeaa Pilsseistä, kun yleensä väritys on ollut kullankeltainen. Tuoksu on hyvin Pilsmäinen ja maultaan sellainen Helles + Pils sekoitus. Lupasin olla erittäin kriittinen tätä olutta kohtaan, mutta negatiivisia asioita ei juurikaan tule mieleen. Sanotaanko, että voimakas maltaisuus vie huomiota humaloinnilta, mutta tekee samalla tästä erittäin persoonallisen oluen.  Pitää jossain välissä maistaa vielä toinen puteli ja sitten lisään kommentteja jos/kun niitä tulee.

Ostanko jatkossa: Kyllähän minä tätä tulen ostamaan.

Mistä: Tulee löytymään muutamien viikkojen päästä ainakin Joensuun alueella kaupoista. Tarkempia tietoja tulen kertomaan, kunhan jakelupaikat vahvistuvat.

Olutopas.info pisteeni: Voisin kuvitella, että pisteet asettuvat johonkin 31-34 välille.

Kolme sanaa: Voimakkaan maltainen Pils

6 thoughts on “Kiteen Panimo – Pajari Pils (Viimeisin koeversio)

 1. Nyt tulee kyllä pitkiä viikkoja jakelua odotellessa, sen verran vanhan pilsin ystävän vesi herahti kielelle tätä lukiessa.

 2. Olli varasti sitten ehdottamani nimen ilman lupaa… perästä kuuluu
  Terveisin,
  Teuvo-Veli Lievonen
  graafikko, Kitee

 3. Moi Teuvo. Muistan kun lähetit etikettiehdotuksia, mutta saanen muistuttaa että itse mainitsin Pajari nimestä. Tämä asia löytyy myös sähköpostitiedoista. Ikävä kyllä, antamasi ehdotukset eivät miellyttäneet. Käytössä olevan etiketin on suunnitellut Nettitieto Oy ja sillä on patenttiturva yritykselleni. Pohdin mielelläni asiaa kanssasi puhelimessa, mikäli jokin tässä harmittaa. 0445208808. Terveisin Olli Vauhkonen / VO Brewery Oy

  1. Lisäys vielä, että Pajari kuvan tekijänoikeus kuuluu Johanna Tynkkyselle. Terveisin Olli Vauhkonen

  2. Höpöhöpö Olli, et missään vaiheessa maininut Pajari nimestä,
   no onneksi Pajari nimestä ei ollut iloa sinulle eikä minulle.
   Ei näy tuotetta missään kauppojen hyllyllä, lienee ohrakeitos palanut pohjaan lopullisesti, ONNITTELUT!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *